Close

Huiswerk opdrachten

De huiswerkopdrachten van het onderwerp Augmented & Virtual Reality

homework
AR/VR concepten

Autotechniek/onderwijs

Een concept voor de VR brillen, die het mogelijk maakt om automonteurs sneller op te leiden. Een levensecht 3D beeld van een auto, waar je in kan stappen, omheen kan lopen en alles kan bekijken van de techniek die er in zit geeft een veel duidelijker beeld van hoe de auto werkt en wat voor techniek er is gebruikt, in tegenstelling tot 2D afbeeldingen op de computer. De docent zou dan de auto laag voor laag uit elkaar kunnen halen in de 3D VR wereld en zo duidelijk aan de leerlingen uitleggen hoe de auto werkt.

Sport/beweging
Een sportinstructeur zou met een AR bril, zoals de Microsoft Hololens instructies kunnen geven aan de sporters die ook een AR bril dragen. De instructeur kan dan op de bril een bepaalde beweging laten zien en de sporters kunnen dan naar hun eigen lichaam kijken en de feedback van de AR bril  volgen. De AR bril laat dan met kleur zien hoe de gebruiker zich moet bewegen. De sporter krijgt nu duidelijke visuele feedback, en hoeft de sportinstructeur niet meer te imiteren.

Musea
Een concept voor AR brillen, zoals Google Glass en de Microsoft Hololens. Bezoekers van een museum zouden veel meer informatie kunnen verkrijgen over de bezienswaardigheden binnen het museum, met een AR bril. Als een museum QR codes plaatst bij de kunststukken (of andere bezienswaardigheden), dan kan de bezoeker deze QR code scannen met een bril. Het museum bepaalt dan wat de bezoeker te zien krijgt, dit kan een audio bestand zijn, waarin informatie wordt verteld over het museum, maar dit kunnen ook video bestanden, foto’s of tekst zijn. Dit concept zorgt er voor dat musea op een veel duidelijkere manier informatie kunnen presenteren aan de bezoekers.

Onderzoek: Magic Leap

Voor Augmented & Virtual Reality worden steeds meer toepassingen uitgevonden. De meest spannende toepassing op het gebied van AR en VR vind ik Magic Leap.

Het is een apparaat dat AR, VR en 3D virtuele elementen mixt met realiteit (Mixed Reality). Het apparaat gebruikt een phonetisch lichtveld chip, dat functioneert als een lens, waar de gebruiker door heen kijkt. Dit maakt het mogelijk om het hele gezichtsveld te kunnen manipuleren (in tegenstelling tot het kleine beeld van de Microsoft HoloLens) en een gevoel voor diepte te geven aan de virtuele elementen.

Magic Leap komt er waarschijnlijk uit te zien als een head, met lenzen, waar de gebruiker doorheen kijkt. Verder is er niet veel bekend over hoe het apparaat werkt en er uit ziet, maar wel over wat het kan doen.

Door een aantal video’s (die niet bewerkt zijn) kunnen wij een goed beeld krijgen over wat Magic Leap kan doen. De maker zelf beschrijft het als “eenbestuuringssysteem voor de realiteit”. De apps voor de Magic Leap zijn tot zo ver bekend in de volgende categorieën verdeeld: Productiviteit, onderwijs, dagelijkse benodigdheden en games.

Persoonlijk vind ik de game categorie het meest interessant en het leukst aan de Magic Leap. De games die er voor de Magic Leap zijn kan je overal

spelen en worden op een hele creative manier in jouw omgeving geplaatst.

Maker van dit project: Rony Abovitz

Madmapper

We moesten een aantal opdrachten maken in madmapper, een tool om video’s te projecteren.

De eerste opdracht was het importeren van de cubus uit processing en daar iets creatiefs mee doen.

De tweede opdracht was het projecteren van jezelf over de cubus in 3D.